Jag saknar dig

Åtta år. Idag är det åtta långa år sedan du lämnade oss.
Jag är på banan igen, men det har tagit tid.

Du var världens snällaste person. Jag såg verkligen upp till dig.
Du ställde upp för alla.
Jag önskar att jag hade fått tillbringa mer tid tillsammans med dig.
Jag kommer aldrig glömma dig.
Jag saknar dig, farmor.

My boy


Grattis hjärtat, äntligen är du också femton år!


Wonderful day

Jag pallrade mig upp halv nio imorse, och satte mig en timme senare på moppen med siktet mot Alunda. Först gudstjänst, sen släkt/födelsedagskalas hos Gustav. Där hade jag det riktigt gött med 'gubbarna'. Vi åt smarrigt, skrattade och kollade på film. Supertrevligt!

Mycket mindre trevligt är det att Elfsborg pinsamt nog förlorade mot IFK Göteborg idag. Skönt att det var bortaplan, annars skulle det ha varit ännu mer förnedrande. Slutsiffrorna får ni ta reda på själva om ni tycker det är intressant. (För mycket för att skrivas här)

Imorgon väntar skolan igen. Skönt med en halvtimmes sovmorgon i alla fall. Nej, nu väntar sängen och en bra bok. Sov gott!
Hejs, /Jen

Seg kan man kalla det

Det tog mig tre år att inse att det blinkar grönt bredvid tankmätaren när man använder 'blinkischen' på EU-moppen.


The eastervillageday

Var iväg på Österbydan idag. Riktigt trevlig tillställning må jag säga. Det roligaste var såklart rodden, olika lag som ror fram och tillbaka över Herrgårdsdammen två gånger. Och det är inte det lättaste! Både i herr- och damfinalen gick det hett till och det blev många plums i vattnet.


Herrarna till och med sänkte en båt


Brynäslaget


När damerna fortfarande var i båten

Många skratt blev det!
Nu ska jag se film med syster-yster. Ha en bra kväll!
Hejs, /Jen


Dagens skämt



Såååå fel!

I'm not that strong

Jag tror nog att jag är starkare än vad jag egentligen är. Nu snackar jag inte om fysisk styrka, utan psykisk. Jag som är uppväxt med sex syskon har alltid fått kämpa för att få min röst hörd, och jag har alltid fått kämpa för att få uppmärksamhet. Det har gjort mig väldigt envis, men även ganska egoistisk. Jag är van att inget bryr sig om min åsikt och att jag alltid ska få kämpa ensam. Jag har alltid även varit ganska känslig. Men jag har lärt mig att hålla mig det inombords.

Ibland rinner bägaren över och Starka-Jen faller. Det kan vara ett ord som egentligen inte var meningen att vara taskigt, men som jag missförstår. Det här är någonting jag kämpar med varenda dag, både att inte vara så egoistisk och att ta allting så allvarligt. Och det tar på krafterna ska jag säga dig.

Så tänk på vad du säger, för det kan betyda mer än vad du tror.

Jen tipsar



Idag fick jag för mig att baka vinbärsmuffins. Jag hade inget recept, men det gick lika bra för det. Supergoda blev de!

Så här kommer ett 'mamma-tips'. Istället för att köpa kakor och annat gott, baka själv. Både billigare och godade! Dessutom är det ju roligt också. Det tycker i alla fall jag.

Nu känner jag mig som en gammal tant, som inte har nå bättre för sig om dagarna än att baka. Men jag har faktiskt gjort andra saker idag också. Som att plugga, träna och fixa i hästhagen. Så det så.

Godnatt på er!
Hejs, /Jen


Bildmapp á la Carlan



Jag låter bilden tala för sig själv.

Frustrerad är vad jag är

Jag brukar verkligen inte klaga på domare längre. Men idag kunde jag inte låta bli. När han blåser av för felaktiga offside vartannat anfall och inte håller koll på varför det blir  frispark, då har det gått för långt. Visst jag gjorde absolut ingen jätte-bra match jag heller, tvärtom. Jag var helt enkelt usel. Och inte blir det bättre av att domaren också är usel. Egentligen ska jag inte gnälla, vi vann ändå med 11-0. Om det inte hade varit för domaren hade det säkert slutat uppemot 15-0 istället. Och hade gräset även varit klippt den senaste månaden hade det blivit 20-0. Och hade jag spelat bra hade vi vunnit med 21-0. Men den här dagen funkade inte riktigt någonting för mig.

Förlåt att jag klagar, men jag måste bara skriva av mig.

Haha



Lite coolt med en grön tomat. Fast det hade ju varit snyggare om den varit svart.

Heeey

En riktigt härlig dag idag. Först slutade man skolan hyfsat tidigt, klockan två. Sen hem och rida Emma (!) innan träningen klockan halv sju. Blev uttagen till B-match mot Film imorgon, nice säger jag bara!

Nu ska jag plugga och städa innan jag bäddar ner mig under täcket.
Kram-skumbanan!
Hejs, /Jen

Bajen

Jag fick order om att, efter gårdagens klagomål på Gefles plats i tabellen, även mobba Hammary lite. Och jag lyder order. Så Hammarby, hur lågt har ni sjunkit? FÖRLORA MOT GEFLE? Vad är det för stil? Skäms på er! Okej, nu är inte jag rätt person att säga det här, Elfsborg förlorade ju mot Gefle med 3-2 senast. Men i alla fall, alla har dåliga dagar. 

Min klagomålerska (eller vad man nu ska kalla det) nämnde även att det inte var något dåligt med att Gefle ligger så braaaa till i tabellen, de har ju ändå överraskat den här säsongen. Jag skulle vilja säga att det är Yannick Bapupa som har överraskat. Tur för Gefle att Hammarby fick för sig att göra självmål, annars skulle det nog inte ha blivit några mål för Gefles fördel idag då deras helt otroliga Bapupa är avstängd.

Det var allt från mig denna kväll. Nu hade jag tänkt plugga lite innan sängen. Godnatt på er!
Hejs, /Jen

Turken

Våran NO-lärare skänkte oss post-it lappar idag. Jag gjorde om den till en turk-keps. Eller rättare sagt, min kurd-klasskompis ville att jag skulle göra det, så då blev det så. Snyggt va? Nya modet, enligt mig.


Nu tar vi det!



Och vilka är det som leder då? Va, va, va? Få höra nu, Gustav!

JOOOOOOOO, det är ju ELFSBORG! :D

Nejmen, vilka hittar vi så långt ner som på åttonde plats då?

Hehe, ehm. Precis, Gelfe. Håll er till ishockey, Gävle!


(Min dator har ryck, därför blir det rosa streck mitt i bilden)

Igår, idag och imorgon

Gårdagskvällen blev lyckad. Mat, prat och gemenskap. Myspys!

Idag har jag varit i Alunda med omnejd hela dagen. Först gudstjänst vid Dammen i Tuna, senare beachvolleyboll och mat i Furuhöjden och nu på kvällen dop vid Rastsjön. Riktigt trevlig dag må jag säga!

Imorgon är det skola igen. Jag är hyfsat avundsjuk på alla i Olandskolan som är lediga imorgon. Jag vill också vara ledig! Vi kan ha invigning av våran skola med tycker jag. Även om den inte är nybyggd på något sätt. Men i alla fall.

Nu ska jag krypa ner i sängen med en bra bok. Godnatt!
Hejs, /Jen


Ser ni någonting annorlunda?



Varför bilden är helt blå vet jag inte. Men jag vet i alla fall att jag har luggen åt 'fel' håll. Man måste ju utvecklas och förnyas.

Smarrigt!

Igår när jag bakade vinbärskaka höll den här på att följa med in i ugnen bland alla vinbär. Skulle det ha kallats djurplågeri om den hamnat i 250 graders värme? ;p


Idag är det inte min dag

Allt som har kunnat gå fel idag har gått fel. Jag blir så fruktansvärt besviken på mig själv när det blir såhär. Aja, det är sån't som händer. Och värre saker har faktiskt inträffat. Det är bara att ta nya tag och släppa det gamla.

Vi vann matchen mot Tärnsjö idag med 7-0. Jag är väl inte helt nöjd med min egen insats, men laget gjorde helt klart en bra match. Det regnade ju i princip hela matchen, så blött blev det. Måste bara skryta med att jag faktiskt hade ett ribbskott, helt otroligt. Surt bara att den inte ville gå in. Men som sagt, det är ju inte min dag idag helt enkelt. Jag är i alla fall glad att vi vann, och det stort!

Till kvällen tänker jag pallra mig iväg till Furuhöjdskyrkan på höstupptakt. Det är något jag ser fram emot, så jag hoppas att det blir en bra kväll med härliga människor

Igår fick jag för övrigt även en förfrågan om jag ville bli ledade på Smulkul. Jag tar den med största allvar, och jag tycker verkligen att det skulle vara superroligt. Den enda nackdelen är att det råkar vara precis samma dag som vi har träning, torsdagar. Så vi får se hur det blir med det, jag ska i alla fall fundera på saken.

Hoppas eran dag är, blir och har varit bättre än min!
Hejs, /Jen

Yes, it's friday!

Skönt, nu är den första skolveckan avklarad. Nu är det typ bara sjuttioelva skolveckor till innan det är sommarlov igen. Hur som helst, idag var det en väldigt soft dag i skolan. Egentligen började vi inte förrän nio, musiken var nämnligen inställd. Det visste ju då inte jag, så jag var där åtta som vanligt, lite drygt. Men men, sån't är livet. Efter lunch gick i alla fall sjunian upp till Simbadet för sol, bad och beachvolley. Mysigt värre!

Sen jag kom hem har jag hunnit sola lite till (tills molnen och blåsten snodde med sig allt för mycket av värmen), läst, plockat vinbär och bakat. Vinbärskaka blev det, supergott! Nu är jag hemma hos Gustav, vi ska snart ner till Furuhöjden på fredax. Najs!

Morgondagen är fullproppad med skoj. Match (eller bänkvärmare åtminstonde) med B-laget på morgonen, sen ska jag hjälpa till på Fotbollens dag i Gimo. På kvällen blir det eventuellt bort någonstans, vi får se.

Have a nice evening!
Hejs, /Jen


Du är älskad



Jadu, vad säger man? Het är bara förnamnet. Hur som helst drar jag iväg på träning nu. Vi ses!

Hejs,  /Jen

Thursday

Här sitter jag med en smarrig glass och kladdar på tangentbordet. Jag har nyss kommit hem från Simbadet, var där med sötnosarna Mia och Sara. Kallt som bara den i vattnet, men det var skönt ändå. SOOOOLEN SKINER JU!

Min torsdagseftermiddag kommer bestå av lite mys i solen efter att jag fixat lite små grejer. Sedan blir'e iväg på träning. Vad ska du göra idag?

För övrigt tycker jag att det är så himla najs att 'min' buss går mycket oftare nu mera, varje halvtimme ibland. Superskönt att slippa be om skjuts eller åka moppe hela tiden.

Ha en hääärlig eftermiddag allesammans!
Hejs, /Jen

Hoppas du är nöjd nu

Det är sånna ord som får en att vilja ge upp ibland. Tur att det finns människor som inte bara ser baksidan. Som säger att det finns något fint bakom min tuffa yta. Och de människorna väljer jag att tro på. Vad du än säger. Men helst skulle jag vilja vara utan din skit. Tack för allt.

Utseende fixerad redan från början

Jakob: Nu är det mitt favotiprogram på TV!
Jen: Jaha, vad heter det då?
Jakob: Simpson
Jen: Men förstår du vad de säger, det är ju på engelska?
Jakob: Nej, men det är bra ändå.
Jen: Varför då?
Jakob: För det ser ju ut som ett barnprogram!

Grattis bääääääästavän!



Med det här vill jag bara säga ett stort himla fett grattis till flickan vill vänster i bild. Den underbara tösen fyller nämligen 15 år idag!

Säg grattis vettja!

Idag firar jag och min mobil ett år tillsammans. Det ska firas med tre kilometers intervaller och fotbollstittande på TV om jag har tur. Hur ser din kväll ut?

Hejs, /Jen 

Inlägg nummer fyra den artonde augusti

Tänk att kan vara så svårt att se sina egna brister och så lätt att se andras.
Ibland kan jag kolla runt på olika bloggar och tänka 'fy vad dåliga dom här är på att uppdatera!' Men så kom jag på en sak idag. Hur ofta brukar jag själv uppdatera egentligen? Haha. Därav detta överdrivna antal inlägg på bara ett par timmar.

Tant-trosor

Det delades ut gamla match-shorts till oss i laget i förrgår. Om man klippte bort den otroligt osköna innerbyxan fick man visst ett par heta tant-trosor på köpet. Synd bara att resåren var lite dålig.


Ibland undrar man bara

Jen: Har jag blyerts på kinden?
Mia: Ja.
Jen: Va? Har jag? (Låter smått panikslagen)
Mia: Nej.

Måste jag säga att den flickan är ungefär lika knäpp som jag.

I can't believe it

Jag har börjat nian. Kan ni fatta, JAG HAR BÖRJAT NIAN LIXOM!?

Det är helt sjukt, det känns som att det var nyss man traskade runt där i Morkarla-skogen på rasterna och lekte affär. Nu är jag inne på mitt sista grundskole-år. 

Jag börjar ju bli stor. Det ger mig ångest.

Snart är det dags för mig att välja gymnasium. Usch, jag vet ju knappt vad jag vill bli. Kanske brandman (skratta hur mycket ni vill), eller ska jag satsa på sjuksköterska istället? Är det lättare att få jobb då? Och vilket program ska jag gå om jag vill bli sjuksökterska? Ska jag gå Omvårnadsprogrammet, eller är det smartare att läsa Naturvetenskap? Om du har något svar på någon fråga får du gärna berätta det för mig. Eller om du har något förslag på ett yrke som skulle passa mig.

För det här ger mig ångest.

Om ni undrar så gick första skoldagen bra, vad annars. Man går in på lektionen, får ett papper, går ut igen. Värt. Det var i alla fall roligt att träffa tjejerna igen. Jag har ju inte träffat de sen skolavslutningen, stört!

Har du haft en bra dag?
Hejs, /Jen


Oh no!

Alla vet det säkert redan, men jag säger det igen:

Imorgon börjar skolan.

PAAAAAAAAAANIK!


Även fast jag vet att jag har hunnit med en massa saker i sommar, så känns det inte som att jag har utnyttjat tiden tillräckligt. Jag har till exempel inte sovit så mycket som jag borde, och jag har inte ridit så mycket som jag borde. Jag har inte städat så mycket som jag borde. Jag har inte badat så mycket som jag borde.

Men jag har i alla fall gjort det jag tycker är viktigast i livet. Jag har umgåtts med otroligt fina människor, som får mig att känna mig bra som jag är. Det är lycka.

Jag har också tagit tag i mitt liv, och mitt liv med Gud. (Numera är det samma sak). Jag känner mig så mycket gladare och starkare efter den här sommaren.
Nu känner jag mig redo för ett till skolår. Mitt sista år på grundskolan till och med. Så nu kör vi! Jag vill gå med dig Gud.

Be brave everybody!
Hejs, /Jen

Wieeeeeeeeeeeeeeeho!

Idag mötte vi Storvreta. Vi vann med 3-0. Förra gången vi spelade mot de gjorde vi exakt lika många mål, fast vi vann med 6-0. Hur går det ihop? Jo, hälften av målen var självmål. Haha.

Nu ska jag mysa framför TV:n med en massa godis och en lillasyster. Vi ska se Noll tolerans. Vi hörs!

Hejs, /Jen

P.S. JAAAAAAAAAAG GJORDE ETT MÅL IDAG, YES! måste bara skryta lite, hehe. D.S.

Gode Gud välsigna maten. Amen.

Igår åt vi fiskpinnar till lunch. Andra dagen i rad. Och ändå blev det kvar. Det tyckte Jesper var lite underligt. Men han kom på vad det berodde på. Han sa:

- Gud måste ha välsignat maten.

Smart unge det där.

Idag är dagen...

...då Jen körde sin nya moppe till träningen för första gången. Vilken historisk dag! (Förlåt mig alla Gimo-bor om jag väckte er med min super tystlåtna moppe).


Sötis bror framför cooling-moppen!

Hoppas ni haft en bra dag!

Hejs, /Jen


Safari och mopeder

Lalala, jag har dålig fantasi just nu. Därför blir det SUPER-ROLIGA rubriker. not

Jag har precis kommit hem från Råsunda, jag var och kollade på Sverige-Finland. Matchen var väl inte så mycket att se. Det enda som var värt att kolla på var Behrang Safari, han var gryyyyyyyyyyyym!

På vägen hem i bilen snackar jag lite med mamma om min nya moppe.

Jag: Min moppe är ju gammal som RM (min moster), så den borde ju räknas som veteranare.
 
Mamma: Är den en 77:a?

Jag: Ja

Mamma: Men då är den ju lika gammal som RM.

Ibland är mammor lite glömska.

Förövrigt var jag med i tidningen Dagen igår.
Hejs, /Jen

Ibland är livet för bra

Och då gör det ännu ondare när man faller. Jag vill inte falla igen.

Jag bjuder på dom

Så här kan man också fördriva tiden på födelsedagskalas.
Och nej, det är inte bilder från Face Warp. Jag ser ut så där ibland.


Kuggfråga



Idag var vi på 40-årsfest. Där hade de en tipspromenad med frågor om födelsedagsbarnet. Gissa rätt svar :p (För er som inte förstår det ska det egentligen stå vänster fot).


Pictures

Bilder från semestern:



1. Skogspromenad i Dalarna 2. Korvgrillning 3. Vindskyddsbygge 4. Gissa var tältet stod 5. Hammarby-Helsingborg 7. Brynäs IF säsongen 09/10 8. Mads Hansen och Andreas Dackell 8. På autografskrivningen 9. 'Målet efter matchen'

Det blir nog inga mer bilder än så här, för jag orkar inte ladda upp fler.
Hoppas ni överlever!
Hejs, /Jen


Borta bra

Och borta bäst! Usch, jag vill verkligen inte tillbaka till verkligheten.
Sport for life-lägret som jag precis kommit hem från var superkul. Första dagen var verkligen skitjobbig, träningsvärk som bara den efteråt. Men de tre andra dagarna var inte alls lika jobbiga, mest teknik och innebandy, hahah. Men men, nu är de här veckorna avslutade, eller nästan. Lite semester har jag ju imorgon då jag ska upp till Läkerol Arena på öppet hus, nice :D De resterande dagarna av sommarlovet ska antagligen tillbringas hemma, med jobb och barnpassning.

nu ska jag dra! bilder från lägrena kommer senare.
Hejs, /Jen

Ja må hon leva

Grattis till mig, som fyllde 15 år igår.

Förlåt till mina fem läsare, för att jag inte berättade att det skulle bli superdålig uppdatering veckan som var. Jag har nämnligen varit i Dalarna på Dalagården med Furuhöjdskyrkan. Det har varit superskönt! Att bara få vakna på morgonen och känna att man idag inte har några krav alls på sig att prestera.
Att bara få tillbringa hela dagarna med underbara människor som tycker om en precis som man är. Vi har vandrat i skogen, badat, sportat, varit på Leksand sommarland, spelat minigolf och mycket, mycket mera.
Det bästa av allt var andakterna och lovsångsstunderna. Underbarare finns inte.
tack Jesus för att den här veckan blev mer än bara ett minne.

Idag, haha, börjar nästa läger, Sport for life i Alunda. Så det blir mer dålig uppdatering. Det här blev ett knäppt inlägg, förövrigt. Men nu vet ni vad som händer i mitt liv just nu i alla fall.
Godnatt, nu ska jag sova för jag ska upp tidigt och packa (:
hejs, /Jen