Älgmjölk kanske

Idag är det jag som står för matlagningen, och pannkakor ska det bli.
Eftersom att jag vet att en av pappas anställda är laktos- känslig, så frågade jag självklart honom om jag skulle fixa annan mat åt han, snäll som jag är. Han svarade då:

- Nej, det behövs inte. Jag är mest känslig för ren mjölk.

Och då skulle pappa vara lite rolig.

- Ren mjölk behöver du inte dricka, för vi har bara ko mjölk.

Jag må ha dålig humor, men det där tyckte jag var kul.


Jag kanske har blivit sjuk

Tro det eller ej, men jag cyklade både till och från fotbollsträningen idag. Det borde sammanlagt bli ca 2,3 mil. Jag funderar just nu på om jag har fått en hjärnblödning eller något, men jag tror inte det. Om sanningen ska fram berodde cyklingen mest på att bussarna gick konstiga tider, och att varken mamma eller pappa var hemma. Men nog om det.

Träningen var som sagt min första sedan andra juni, och för att vara det gick den helt okej. Fast när Esa, min tränare, sa 'Man kan ju inte köra så att ni blir gröna i ansiktet redan första träningen, utan vi tar det lite lugnt i början' kände jag mig rätt dålig ändå. För mitt ansikte var i princip redan helt grönt.

Innan träningen åt jag middag med mina kusiner. Vi satt då och försökte få Andreas, en av de, att börja på fotboll i ett riktigt fotbollslag. Han anledning till att inte göra det var lite underlig, enligt mig. 

- Då måste jag ju spela barfota, sa han.

Nu börjar jag seriöst fundera på vad det är för spelnivå på division-V fotbollen i Lappland egentligen.

Hoppas ni har haft en bra torsdag!
hejs, /Jen

Unbelivable

Jag har tränat varje dag den här veckan. Visst, det är bara onsdag än, men jag kommer i alla fall träna tors-fre, då det är dax för mina första fotbollsträningar sedan andra juni. Helt sjukt, jag vet. Jag har varit otroligt lat den här sommaren. Efter dessa träningar kanske jag inte hinner röra på mig så mkt eftersom att jag åker iväg till Dalagården med Furuhöjdskyrkan. Men i alla fall.
I måndags löpte jag ca 2,5 km (jag vet, inte alls långt, men det är ändå nåt!) och sedan körde jag lite styrka och balansövningar. Igår hade jag egentligen tänkt åka till Gimo och träna fotboll, men jag fick en sådan odräglig huvudvärk, så jag följde med till Pingavallen istället och körde lite brännboll och fotboll. Riktigt kul, faktiskt. Sedan skulle jag och paps gå över skogen hem, vilket borde ha blivit ungefär 5 km. Men vi var så proffsiga så att vi gick vilse, så istället blev det säkert dubbelt så långt. Idag var jag också ute och sprang, lite längre den här gången, nästan 4 km. (Bara pågrund av att Gustav tyckte jag var lat som sprang så kort förra gången). Sedan cyklade jag ganska exakt 5,7 km, och gjorde efter det styrka och balansövningarna igen.

Nu är jag faktiskt rätt stolt över mig själv, att jag har orkat hålla på tre dagar i rad. Just därför får ni stå ut med lite skryt.

Hejs, /Jen

What if

What if you were left with a stone cold heart?
And you were all alone and just fallin' apart?
Would you rise again? Would you rise again?
What if hope was lost for one hundred days?
And you feel that life was just slippin' away?
Would you rise again? Would you rise again?

Yes, I have raise again.

De borde utrotas

När man är ett litet bondbarn som jag, tvingas man varje sommar lasta hö, passa busungar och plocka flyghavre. Ska jag vara ärlig har jag sluppit lasta hö denna sommar (hittills, vill säga), men både barnpassning och flyghavre- plockning har jag hunnit med. Det sist nämnda är nog det absolut drygaste som finns. Tänk dig att gå i en meter högt gräs som hela tiden envisar sig med att slingra fast sig runt fötterna på dig. Och samtidigt ska du kolla dig omkring för att hitta dessa små fulingar. De ser i princip ut som vanlig havre, så det är otroligt lätt att blanda ihop dem. (Det gör jag HEEEEEEEEELA tiden. Min påse brukar vara full med vanlig havre, och kvar på åkern står flyghavren). Och plus att du har en yta omkring åtta fotbollsplaner du ska kolla igenom. Visst låter det lockande! 

Superintressant inlägg, jag vet. Men vad jag ville få fram var: Från och med idag så hatar jag flyghavre.


Ibland är de lite för söta

Idag satt Jesper och Jakob med mig vid datorn. Plötsligt börjar Jakob vinka till skärmen. Jag frågar då:

- Vad gör du, Jakob?

Han svarar:

- Jag vinkar till tjejen där. (Pekar på en bild med en TANT på). Men hon vinkar inte tillbaka. Ser hon inte mig?

Tänk att man kan vara så smart men ändå så osmart.


Hejsanhoppsan

juste, jag har ju inte berättat om traktor-racet! vi åkte väl dit redan vid fem tiden, så jag hann gå ungefär femtusen varv där på området, och träffa ungefär lika många personer innan racet brörjade. trevligt värre! själva racet slutade med att Dag Sundberg, han som har vunnit alla år förutom ett, vann även i år.

så, nu vet ni det. idag regnar det här, usch. det får väl bli en inne-sittar-dag. jag ska i alla fall baka en banankaka av alla våra ruttna bananer, och så ska jag sy om lite kläder. sedan får vi se vad som sker. jag borde egentligen ut och springa lite också, så det får jag väl ta mig tid att göra.

Hejs, /Jen


Usch

jag säger bara heeeeeeeeej ångest.

Superkidsen

Jesper: bfeikponxtgqbjmnmöj

Jakob: uiiiäääääääääääämm3gbbbbbbbbbbbbbbbbä

Så här kan man ju också fördriva tiden som barnvakt. Kan någon översätta, tack?


It's sunday, my friend

jag är precis hemkommen från Furuhöjden, var där på gudstjänst. på väg hem köpte vi pizza, IGEN! så jag har nyss klämt i mig en halv pizza, gott. fast nu är jag supermätt! i eftermiddag ska jag vara barnvakt, mamma åker och jobbar snart. får se vad jag hittar på med de två små busfröna den här gången. ikväll är det i alla fall dax för Stavby traktor-race, värsta händelsen ju! så dit ska jag, det börjar klockan 17. hoppas vi ses där!

det var allt från mig den här gången.
Have a great sunday!
hejs, /Jen


Hundra krabbeduser till middag

ja, det är typ sant. jag tryckte väl inte i mig exakt hundra, men en sju, åtta stycken fick jag allt ner. gott var det. innan middagen hann jag som planerat ha vattenkrig med smågrabbarna. kul att få leka lite ;) fast jag blev nog blötast av alla, haha. efter att vi ätit alla dessa krabbeduser så åkte vi iväg till pappsens jobb och spelade beachvolleyboll. och ett litet kvällsdopp i havet hann vi också med innan det var läggdax för alla minisar.


Så här 'vackra' blev mina krabbeduser

snart ska även jag ta och hoppa i säng.
hoppas ni har haft en bra dag!
hejs, /Jen


En riktig sommardag

nu har jag precis kommit hem från Aspbo. vädret var underbart och vattnet jätteskönt. vi köpte med oss pizza och jordgubbar som vi satt och njöt med på stranden, supernice! och jag hann med att sola lite också, bra det, måste ju få färg nån gång!

Jordgubbar på stranden är mys.

nej, nu ska jag dra ut i solen igen.
hejs, /Jen


Härliga lördag

wieho, superfint väder idag. just nu sitter jag och lyssnar på Daniel Lindström - Nån slags verklighet, och städar rummet lite. när jag är klar med det ska vi sticka iväg och bada i Aspbo (I think). ikväll ska jag vara barnvakt, det blir väl också trevligt, vi kanske har lite vattenkrig och tittar lite film :)

ha en fin lördag!
hejs, /Jen


Här har ni min fredag

idag, eller igår, åkte min kära vän Stina hem efter att ha varit här sedan söndag.
förutom att ha skickat iväg henne har jag lagat mat, det vill säga brända köttbullar serverat med sönderkokta makaroner, tvättat lite grand, fixat i potatislandet och varit iväg på fredax. på fredax stod det BB-kväll på schemat. det betydde att vi skulle spela beachvolleyboll och bada. vi började alltså kvällen med några volleybollmatcher på Furuhöjdens beachvolleybollplan och åkte därefter ner till Rastsjön för ett kvällsdopp och lite grillning. det var faktiskt förvånandsvärt varmt i vattnet (: kvällen avslutades sedan med en andakt i kyrkan, mysigt.

Have a nice day.
Hejs, /Jen

Inlägg nummer ett

jag är efter, som vanligt. men visst, bättre sent än aldrig. så här har ni min blogg, där jag kommer att skriva om allt jag känner för att skriva om. i det här inlägget tänkte jag helt enkelt bara berätta om dagen, eller numera gårdagen.

jag och stina blev dagen till ära uttagna till att laga pannkakor. det slutade ju som det slutade. en hög med pannkaksmos och två kladdiga ungspannkakor. aja, de gick att äta i alla fall. på eftermiddagen blev det en tur till Rastsjön med bl.a. Stina, Sara och kusinerna. där blev det en hel del bad, och lite, lite sol. men när vi väl åkte därifrån vid fyra tiden kände vi att vi inte riktigt fått nog av vatten, så vi åkte hem och hämtade kanoterna. sedan paddlade vi en bit av Olandsån, eller jag, Andreas och Stina kände för att simma lite också, så vi tippade helt enkelt i. Eller visst, det vär väl egentligen inte meningen, men det var trevligt i alla fall.

hoppas din dag har varit dunderbra :)
hejs, /Jen